Johnny the Rocker i sin gåstol

Johnny är ju Viggos andra namn och idag var han klädd så här tufft! Därför fick han dagen till ära vara Johnny the Rocker. Vi spelade rock på stereon så han fick in rätt känsla...


Johnny the Rocker


På kvällen åkte vi till Bo Ohlssons och köpte en gåstol. Den var poppis hos "the Rocker" må ni tro!



Suddiga för pågen var ju inte stilla!

Tjoho vad skoj!

Så var helgen slut..igen!

Som vanligt har helgen bara rusat förbi...precis sådär så man bara får sniffa på hur skönt det är att ha gubben hemma så är det söndagkväll igen.
Helgen började med lets dance final medan Viggo sov gott i Moster Mias rena tvätthög...Under kvällen säger jag " Vad tyst Viggo sover i ert gästrum", Mikael kläcker ur sig: " Ja han kanske har fått tvätthögen över sig". Gissa vem som var tvungen att rusa dit och kolla att Viggo inte hamnat under tvätten haha!

Lördagen var vi i Malmö först på babyland och sen på mobilia.Viggo skötte sig så bra! Blev inte handlat så mycket, ett klädset till Viggo och en vårjacka till mig.
På kvällen sov viggo i tvätthögen igen. :)

Idag har viggo ätit dåligt av den riktiga maten. Det är ovanligt eftersom han annars glatt glufsar i sig allt som bjuds. Men inte idag. Varken spagetti, gröt eller frukt har dugit åt herrn. Och nu somnade han för kvällen efter bara 80 ml mjölk...rackarns unge!

Lite bilder från helgen:

På vårpromenad med mamma





Viggo såg dessutom till att jag fick att göra i köket...han slog ner en ketchupflaska som sprack och skvätte över HELA köket. Tack tack Viggo!


Sprutor...

har Viggo fått idag.  2 st till och med. Men han klarade det galant..blev lite lessen vid andra sprutan, men det gick över så fort sköterskan var klar. Min tuffa kille!
Han blev mätt och vägd också. Idag väger han 8830 g och är 72 cm lång.

Viggos kassa mamma...

igår var det dax för babysim igen. Denna gång var jag ensam med Viggo. Men allt gick bra ändå. Fast jag fick lite ångest när de andra mammorna tvålade in och smörjde in sina bebisar, medans jag bara duschade av viggo och tog på han kläder och sen ner i bilstolen....är jag en kass mamma nu? Bestämde mig iaf för att vara lika duktig som de nästa gång! Tror jag iaf...
Hur som helst så måste jag beställa nya badbyxor till Viggo...hans sitter som tajta speedos..haha!

Annars har vi i veckan träffat Emma, Viggos andra tjejkompis och gått promenad. Vi har varit på info på bvc om olycksfall och där träffat Viggos tvillingkompisar August och Hildegard. Många kompisar har han Viggo. Fast en som vi inte träffat på länge är Olle. Får nog se till att det blir en träff snart!
Viggo och mamma i badet


Viggo och kompis Olle "pratar"

Tjejkompisen Ella

Häromdagen var vi och hälsade på Viggos tjejkompis Ella och hennes mamma Susanne.


Sockersöta Ella


Och så här utmattad blev Viggo av att umgås med en tjej...hihi.

Vår i luften!

Idag tog jag och Viggo en promenad ner på stan. Solen sken och det var varmt i luften..om det inte var för att det blåste halv storm så hade det varit underbart!
Jag och Viggo tog en fika på Hartmans.







Så här fint var vädret i Ystad idag


Viggo diggar inte att få solen i ögonen så därför inhandlades ett par solbrillor på Lindex.
Så här cool blir man i dem!


Bilder från Viggos namngivning 15/2-09

Vi började med en ceremoni där det bland annat bjöds på underbar sång av Jessika. Hon sjöng "Välkommen hem" av Sonja Alden. Angelica läste en vacker dikt och Mia och Soffi hälsade Viggo välkommen till oss och hängde ett halsband om hans hals. Jag läste en dikt:

Mor och barn

Av: Okänd författare


En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp

en gåva från himmelen jag just har fått.

Två händer, två fötter, ett ansikte så sött

ett efterlängtat litet barn jag just har fött.


Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm

ett vackert litet barn jag håller i min arm.

Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv

ett barn som ska ta världen med flera små kliv.


Ensam, vilsen och lite rädd ibland

i mörkret du famlar efter en hand.

Sorgen och glädjen följer dina spår

livserfarenheten är följden du får.


Mamma, barn, två hjärtan, två själar

ett starkare band har ingen sett.

Något så stort, en känsla så stark

en kärlek som står på stadig mark.


Mikael berättade vilka namn vi valt. Viggo, som är av dansk ursprung och betyder strid, samt Johnny som betyder gudagåva.

Efter ceremonin blev det mat, frågesport och paketöppning. Det var en underbar dag och vi är så nöjda med den! Tack alla som var där och ett speciellt stort tack till de som hjälpte oss att genomföra "mitt tokeri"...
Lite bilder från tillställningen:



Fadder Mia, pappa, mamma, Fadder Niclas med Viggo, Fadder Angelica och Fadder Soffi






Det bjöds på pajbuffe med sallad och bröd


Ett urval av Soffis fantastiska muffins!



Paketöppning...


Så här finklädd var Viggo



Äntligen sover han

Igår var jag och jobbade mellan 16 och 22. Otroligt roligt! Saknar det ganska mycket.
Så idag är jag liiite trött. Viggo och jag var och släppte ut mammas (mormors) odjur (hästar):) imorse. Gick faktiskt riktigt bra. Viggo satt i sin bilstol och flörtade med Prisse, medans katterna snusade runt bilstolen. Humle och dumle (hundarna) fick inte komma in och hälsa..så de stod i hundgården och skällde som galningar och hoppade upp och ner.
Men allt gick iaf bra och nu sover han äntligen.








Viggo ca 3 veckor


Viggo dansar

till Lady Gaga...haha! Han var så skön! Benen gick i 180 och hela han sprallade. Så fort jag stängde av blev han stilla...och så fort jag satte på det igen så spralla han. Han är för go lilla älsklingsungen!

Vi har varit på babyproffsen idag. Efter en stund lessna Viggo så jag tog upp honom och så tittade vi på leksakerna. När jag höll fram en grunka som plingade och skallrade och hade en massa saker hängandes under sig så skrek han av skratt!  Kassörskan kom t.om bort och kollade vad vi gjorde..Så gissa om jag var tvungen att köpa den till honom...usch det blir inte roligt i framtiden om jag inte kan stå emot honom när han "vill ha" något..:)

En liten filmsnutt


RSS 2.0