Nu är han en dagiskille!

Så var inskolningveckan över och allvaret har börjat....Men så här bra/dåligt gick iallafall inskolningen:

Dag1: Jag tar fel på tiden och infinner mig kl 9 istället för 10. En något förvånad och lite avvaktande fröken välkomnar oss. Efter dryga halvtimmen berättar hon lite fint att vi är lite tidiga..men att det absolut inte gör något. Jag skäms.
Kl 11 är Viggo trött och börjar bli lite smågnällig så vi packar ihop och åker hem.

Dag2: Infinner oss på rätt tid iallafall. Idag ska vi vara med ute på gården. Viggo tar ett varv på den stora baksidan och brakar sen ihop. Ingenting hjälper...jag bär och kånkar och försöker få honom att intressera sig för de andra barnen. Icke. Tillslut blir jag frustrerad och villrådig och åker hem. Viggo somnar precis efter att jag lämnat parkeringen...

Dag3. Idag ska viggo vara själv på fm och sen ska vi äta lunch tillsammans. Går toppenbra att lämna honom och jag kommer glad tillbaka kl 11 och får höra att allt gått bra! Han hade varit ute med de andra och lekt. När vi ska sätta oss till bords kommer humöret tillbaka och Viggo ger sig inte. Han skriker och gråter och slänger sig på golvet....åker hem utan att han tagit ens en tugga av maten.

Dag 4. Idag är det premiär för att vara helt själv! Viggo vinkar glatt och när jag kommer för att hämta kl 14 så berättar de att han varit ute och lekt, ätit 2 portioner mat och sovit 1,5 timme...:) Allt frid och fröjd. Tills jag säger att nu ska vi åka hem...då blir det liv i luckan förståss.

Dag 5. Vi kör favorit i repris och gör en likadan dag som igår. Allt går jättebra och Viggo följer med snällt när vi ska hem. Förmodligen för att Moster Sofi var med..!

Sen blev han lämnad 8-14 i måndags vilket också gick bra.
Den här veckan har han varit där ons och tors. Men när jag har lämnat kl 10 så har det varit väldigt rörigt. Vi har kommit mitt i när de är påväg ut. Igår gick det ändå rätt bra ,men idag gick jag därifrån med tungt hjärta. Ingen hade tid för Viggo när vi kom så jag klädde av honom och gick in, sen fick jag säga hejdå till honom i lekrummet. Annars vill jag gärna att han ska vinka i fönstret, för så gör vi hemma. När jag gick hööörde jag honom stå vid grinden och ropa mamma! mamma! Pappa!...usch. (Visserligen inte lessen eller så, men ändå.)

Nåja. Det är ju en stor omställning för hela familjen att börja på dagis. Så främmande. Men vi blir snart varma i kläderna.

I övrigt så rullar allt på. Det är budgivning på lägenheten...Den går långt över förväntan bra! Hoppas det är klart snart så kontrakt kan skrivas och vi kan börja leta något annat.

Slänger in en film på Viggobiggobugg också:


Läs den här bloggen och skänk pengar till barncancerfonden!

http://denstarkastestjarnan.blogg.se/


Underbar Blogg om en Underbar liten kille! Å du! Glöm inte att du också kan hjälpa!



Sjukling!

Inatt var Viggo varm som en kamin och mycket riktigt visade termometern 38,5 i morse...:( Men med lite panodil i kroppen så var Viggobus på frammarch igen! :)
Vi åkte och besiktigade bilen, och åt lite lite pannkakor, sen somnade han utmattad...Det blir nog lite Pippi och mys i e.m. Skulle ha fikat med Noah, men det får bli en annan dag.

Nu är det snart dax!!! På måndag är det inställning kl 09.00 på DAGIS!! SÅÅÅÅÅÅÅ SPÄNNANDE! Och nervöst, och läbbigt, och oroande m.m.m.m.  Han kommer nog fixa det galant!
Och nu börjar det ploppa upp lite syskongraviditeter i bekantskapskretsen...hua ska man behöva börja tänka på sånt också? Hur i hela världen skulle jag ha tid till en unge till när Viggo oftast kräver 100 %? hm..får bli ett senare problem...mkt senare. (By the way hade jag och soffi en rolig grej för oss häromkvällen...soffi: säg inget till S...  Nina: Är du gravid???   Soffis min obetalbar... "Det skulle jag väl ändå säga till S???!?!")




RSS 2.0